Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Δίκη της Χρυσής ΑυγήςΣτον Κορυδαλό η Πολύκροτη Υπόθεση της Χρυσής Αυγής

 


Η πιο υψηλού προφίλ πολιτική δίκη στην Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες, διεξάγεται αυτή την στιγμή, καθώς τα μέλη του νέο-φασιστικού «κατά πολλούς» κόμματος της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκαν σε ελληνικό δικαστήριο για μια σύντομη ακρόαση. Η δίκη των στελεχών, ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 20/04/2015, με την κατηγορία της κατά συρροή συμμετοχής, σε εγκληματική οργάνωση και δολοφονία.

Η δίκη θα καθορίσει τη μοίρα της Χρυσής Αυγής, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, του Κοινοβουλίου της Ελλάδας. Η απροκάλυπτη αυτή «για ορισμένους» ρατσιστική ομάδα, εκτοξεύτηκε από την αφάνεια, στην πρώτη γραμμή της ελληνικής πολιτικής, κατά την κορύφωση της κρίσης του χρέους της χώρας, το 2012, προβάλλοντας αξιώσεις ενάντια στη λιτότητα και λογω της αυξανόμενης εισροής μεταναστών στην χώρα. Τα περισσότερα από τα στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχουν επιφορτιστεί με κατηγορίες κατά την ένταξη τους στην «εγκληματική αυτή οργάνωση», όπως διαφαίνεται από κυβερνητικούς κύκλους. Αρκετά από τα στελέχη, κατηγορούνται για φόνο, για ρατσιστική βία και κατοχή όπλων.

Οι πλείστοι αντιμετωπίζουν επιβολή μεγάλων ποινών απο το δικαστήριο, αν και δεν έχουν καταδικαστεί. Η Χρυσή Αυγή απορρίπτει τις κατηγορίες, λέγοντας ότι, όλες οι κατηγορίες είναι αστήρικτες και αβάσιμες και υποστηρίζουν ότι, αυτά που γίνονται, είναι προβοκατόρικες ενέργειες,  οι οποίες έχουν υποκινηθεί πολιτικά από άτομα, που επιθυμούν την πολιτική τους εξόντωση, και αποσκοπούν στην παραποίηση της αλήθειας.


Η ηγεσία του κόμματος της Χρυσής Αυγής, και οι περισσότεροι από τους βουλευτές του, δεν παρέστησαν στο δικαστήριο σήμερα, επιλέγοντας να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους, σε μια προσπάθεια για να υποβαθμίσουν τη σημασία της δίκης. Η δίκη, καθώς τα γεγονότα και η ροή ειδήσεων τρέχουν, σύμφωνα με τελευταίες πηγές, έχει αναβληθεί για την 7η Μαΐου, εφόσον οι δικαστές έκριναν ότι η διαδικασία δεν μπορούσε να συνεχιστεί, επειδή ένας από τους κατηγορούμενους δεν είχε δικηγόρο.

Η αναπομπή σε δίκη, μιας έρευνας 15 μηνών, από εισαγγελείς, οι οποίοι αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως μια εγκληματική οργάνωση, με στρατιωτικό προφίλ, αναμένεται να διαρκέσει για περισσότερο από ένα χρόνο. Ξεκίνησε σε ένα δικαστήριο που βρίσκεται στην περιοχή όπου στεγάζεται η μεγαλύτερη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Ελλάδα, στην περιοχή του Κορυδαλλού, δυτικά της Αθήνας, όπου πολλοί από τους κατηγορούμενους κρατούνται εκεί.Η τοποθεσία αυτή επιλέχθηκε για λόγους ασφαλείας, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει, καθώς έχει πυροδοτήσει την οργή των τοπικών αρχών και των κατοίκων, οι οποίοι φοβούνται μια ενδεχόμενη και πολύ πιθανή αναταραχή από τους υποστηρικτές και αντιπάλους της Χρυσής Αυγής, αν προβούν σε διαμαρτυρίες έξω από τη φυλακή. Οι δικαστές μπορεί να εισακούσουν την έκκληση των τοπικών αρχών, και την επικείμενη δίκη που θα γίνει τον Μάιο, να την διεξάγουν σε άλλο δικαστήριο. Πέρα από αυτό όμως, η μεταφορά της δίκης σε άλλη ημερομηνία, έγινε δεκτή με έντονες διαμαρτυρίες, στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Τα σχολεία στην περιοχή, παρέμειναν κλειστά σήμερα Δευτέρα, και η αστυνομία έχει παραταχθεί με τρόπο έτσι ώστε να αποτελέσει ανάχωμα, και για να κρατήσει εκτός περιοχής, αντίπαλους, διαδηλωτές, και υποστηριχτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τη φυλακή, ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας περιφερόταν κυκλικά.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί μια μυστικοπαθή ομάδα για δεκαετίες, Η Χρυσή Αυγή έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, έξω από τα όρια της δημοκρατικής πολιτικής της Ελλάδας, και συγκεκριμένα το 2012, όταν η Ελλάδα υπέγραψε το δεύτερο πακέτο διάσωσης της, με τους διεθνείς πιστωτές. Αξιοποίησε την δημόσια οργή προς όφελος της, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που απαιτήθηκαν από τους πιστωτές της χώρας και χάρη στο κύμα του αυξανόμενου πληθυσμού των μεταναστών, που ορισμένοι Έλληνες θεωρούσαν ότι τους στερούν τις θέσεις εργασίας. Εντάχθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το 2012, εξασφαλίζοντας 18 έδρες από τις 300 στην Βουλή, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 η Χρυσή Αυγή έχει εκλέξει και 3 ευρωβουλευτές.

Παρά το γεγονός ότι τα μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, κατηγορούνταν τακτικά για επιθέσεις σε μετανάστες, το κόμμα απέφευγε κάθε είδους μομφή, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, όταν ένας αριστερών ιδεολογιών ράπερ, ο Παύλος Φύσσας, σκοτώθηκε. Ένας ολοφάνερος υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ομολόγησε ότι σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, και βρισκόταν και αυτός στην δίκη της Δευτέρας.

Η ελληνική αστυνομική δύναμη, στην άσκηση καθηκόντων της, περί καταστολής της  βίας, μετά τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, δρομολόγησε την σύλληψη της ηγεσίας του κόμματος, και την αναζήτηση των μελών του συνδέσμου, στα σπίτια τους, όπου είχαν εντοπιστεί όπλα και Ναζιστικά σύνεργα. Το κόμμα είχε εμπλακεί αργότερα, και στη δολοφονία ενός Πακιστανού μετανάστη σε ένα μπαράζ επιθέσεων με αριστερούς.

Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή είχε ξεπεράσει την κακή δημοσιότητα, μέσω της διαρκούς οικονομικής δυσπραγίας, και του φόβου των πολιτών για τους μετανάστες. Κέρδισε 17 έδρες στις πρόσφατες εκλογές του Ιανουαρίου, ακόμη και χωρίς πολιτική ηγεσία, εφόσον, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της, βρίσκονταν στην φυλακή και ανέμεναν την σημερινή δίκη. Παραμένει το τρίτο πιο δημοφιλές κόμμα στην Ελλάδα, μετά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι η Νέα Δημοκρατία και το αριστερών πεποιθήσεων κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποία οδηγεί τον κυβερνητικό συνασπισμό μαζί με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον συντάκτη, ηγετικό στέλεχος της Φοιτητικής Ένωσης Κρήτης, ο φοιτητής μίλησε για αιματοβαμμένα χέρια των στελεχών της Χρυσής Αυγής και δήλωσε ότι πρέπει η δικαιοσύνη να αποφανθεί, πιο συγκεκριμένα απάντησε…. Επιπρόσθετα σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αθηνών κ. Καμίνης είπε, ότι σήμερα είναι μια μέρα δημοκρατίας, αναφερόμενος στην δίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής, και ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, δεν πρόκειται να καταδικαστεί σήμερα για τις πολιτικές του θέσεις, αλλά για τα εγκλήματα που διέπραξε. Συμπλήρωσε επίσης, ότι ο ίδιος αισθάνεται δικαιωμένος για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, και ο λόγος είναι ότι υπάρχει υπονόμευση του συντάγματος από την πολιτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα δήλωσε ότι, το «καλό πρόσωπο» που ήθελε η Χρυσή Αυγή να προβάλει, είχε εντοπιστεί, και αναφέρθηκε, από την κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία ανήκει ο κ. Καμίνης.

(για περισσότερα….https://www.youtube.com/watch?v=yoWwR1FSPPE)

Τρεις από τους φίλους του Παύλου Φύσσα, δέχθηκαν επίθεση στο δρόμο τους προς το δικαστήριο, από άνδρες που πιστεύεται ότι είναι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Δύο από τους άνδρες κατέληξαν στο νοσοκομείο, όπως έχει λεχθεί, με μικροτραυματισμούς. Οι δικηγόροι υπεράσπισης διώκονταν από αριστερούς διαδηλωτές και οι δικηγόροι κατηγορίας έγιναν αντικείμενο χλευασμού από τους υποστηρικές της Χρυσής Αυγής. Οι τελευταίοι, δήλωσαν στους δημοσιογράφους τα τεκταίνοντα της πολύκροτης δίκης της Δευτέρας.

Αυτό που αναμένεται να γίνει σχετικά με την πολυσυζητημένη αυτή δίκη του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, είναι η νέα καθορισμένη δικάσιμη, που έχει οριστεί για τις 07/05/2015, η οποία ενδέχεται να διεξαχθεί σε άλλο δικαστήριο και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για ευνόητους λόγους, ο καιρός γαρ εγγύς λοιπόν....    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου